Een ponyvakantie is er in vele soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld naar een vakantiepark waar je een huisje met pony krijgt voor een bepaald aantal dagen. Je krijgt dan ook les van een ervaren rij-instructeur. Er zijn ook heel wat maneges die een ponyvakantie aanbieden. Dan kun je heerlijk een weekje weg en dan ben je heel veel met pony’s, paarden én paardenliefhebbers bezig. Zo’n pony vakantie heb je bij maneges in een soort kampeerbarakken, maar er zijn ook boerderijen die zo’n pony-vakantie aanbieden. Je krijgt dan in ieder geval altijd les op een pony of paard, ook als je al eerder gereden hebt.

 

Als je gevorderd bent, leer je gewoon wat andere leuke dingen zoals springen of dressuur met een pony of paard. Tijdens een ponyvakantie word je ook op andere gebieden heel leuk bezig gehouden. Er worden heel veel spelletjes gedaan bijvoorbeeld, er wordt gesport, gebarbecued, er wordt een bonte avond gehouden: in ieder geval te veel om op te noemen. Een ponyvakantie is meestal geschikt voor kinderen en tieners vanaf ongeveer 8 jaar tot rond de 17 jaar. Er zijn hier en daar hotels, campings en bed&breakfasts die je ook vaak de gelegenheid geven om op paarden te rijden.

 

Er zijn heel wat mogelijkheden om een ponyvakantie te nemen. Je kunt vaak terecht bij maneges, bij bed&breakfasts, campings of vakantieparken. Soms krijg je een pony of paard te leen tijdens een ponyvakantie, soms krijg je een week echt lessen en word je bezig gehouden door middel van spelletjes, sport, enzovoorts. Vaak worden dit soort ponyvakanties georganiseerd voor kinderen en tieners van rond de 8 tot ongeveer 17 jaar.

 

Pony vakantie bij PonyparkCity

Pony vakantie bij PonyparkCity

PonyparkCity is een gezellig vakantiepark gelegen in Collendoorn. Ideaal voor een echte pony vakantie, want in het vakantiepark zijn ruim 300 Shetland pony’s! Elk vakantiehuisje heeft een eigen Shetland pony waar je de hele dag op mag rijden. Er zijn vele zandpaden in het bosrijke PonyparkCity familiepark te vinden. Daarnaast geeft een ervaren rij-instructeur dagelijks gratis rijlessen en worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. En, iedereen mag geheel gratis en onbeperkt naar Attractiepark Slagharen! Kortom, voor een echte ponyvakantie ga je naar PonyparkCity!

> Ga naar: meer informatie over PonyparkCity

 

Pony vakantie bij Trailfinders Ruitervakanties

Pony vakantie bij Trailfinders Ruitervakanties

Trailfinders Ruitervakanties vertegenwoordigt meer dan 200 organisaties met bijna 700 verschillende unieke pony- en paardrijprogramma’s. Hier vind je dan ook een breed aanbod van allerlei soorten pony vakanties, ver van het massatoerisme en tegen redelijke prijzen. Dus wil je een weekendje weg of maak je liever een verre reis met je (eigen) pony? Wil je graag een huifkartocht of misschien juist een trektocht maken? Op zoek naar een ponyvakantie in eigen land of in het buitenland? Een cursus? Trailfinders Ruitervakanties biedt het allemaal!