Als je op ponykamp gaat krijg je niet alleen les, maar je maakt ook veel buitenritten op de paarden en pony’s die beschikbaar zijn. Je leert bijvoorbeeld dressuur en sommigen leren weer springen met de pony of het paard. Wat is er nou leuker dan de hele week met een lieve pony of paard bezig zijn! Je leert hoe je je paard of pony moet verzorgen, mennen, longeren en nog véél meer. Per pony kamp zijn de activiteiten verschillend, meestal wordt er een paar uur per dag gereden en doe je daarna andere leuke dingen met de groep, zoals bonte avonden, speurtochten, spelletjes, zwemmen, enzovoorts.

 

De ponykampen zijn geschikt voor beginners en gevorderen. Kinderen van 6 tot en met tieners van 18 zijn welkom. Vaak word je ingedeeld bij leeftijdsgenoten en op basis van je niveau. Er wordt gekeken wat je allemaal al kan en weet van pony’s en paarden. Hieronder hebben we een aantal ponykampen voor je verzameld uit Nederland, Belgie en Frankrijk:

 

Jeugdkamp Brabant

Jeugdkamp Brabant – 6 tot 17 jaar
Ponykamp Brabant heeft ruim 50 verschillende paarden en pony’s, maar je mag ook je eigen pony meenemen! Elke dag paardrijden over de brede zandpaden, bossen en heiden en daarnaast gezelligheid met een huifkartocht, zwemmen met de paarden, spelletjes, wedstrijden, bonte avond en nog veel meer! Er wordt rekening gehouden met je niveau en er zijn verschillende groepen zodat je bij je leeftijdgenoten zit. Voor gevorderden is er ook een leuk arrangement! Verblijf is op basis van volpension.

 

Ponykamp Brabant

Ponykamp Brabant Loonse en Drunense Duinen- 6 tot 17 jaar
Speciaal voor de jeugd organiseert de manege gezellige ponykampen. Je rijdt gemiddeld 3 uur per dag op je paard of pony in de vorm van lessen, buitenritten en het instuderen van een carrousselnummer. Op de laatste geef je de carroussseldemonstratie aan degenen die je op komen halen. Vele andere activiteiten maken dit ponykamp extra gezellig zoals menles, barbecue en een bonte avond. Ontbijt, lunch, diner, fruit en af en toe een snoepje uit de snoeptrommel is inbegrepen.

 

Sportief Ponykamp Merens

Sportief Ponykamp Mérens Ardennen – 14 tot 18 jaar
Een echt sportief ponykamp beleef je in de Ardennen. 3 halve dagtochten en een tweedaagse tocht op je Mérens (Pyreneese bergpaard) staat op het programma. Je overnacht dat in de bossen samen met de paarden. De rest van de week verblijf je in een gezellige herberg met hotel boven op een berg midden in de Ardennen. Hier kijk je uit op prachtige valleien. Het ponykamp is inclusief alle maaltijden, ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, drankjes en Nederlandse begeleiding.

 

Jeugdkamp Ardennen

Jeugdkamp Ardennen – 12 tot 18 jaar
1 uur van Maastricht, in het hart van de Ardennen vind je het basiskamp van je verblijf. 5 dagen paardrijden, lessen en buitenritten. Tweedaagse trektocht met overnachting in eigen tenten. Het 6 daagse arrangement is op basis van volpension en er wordt Nederlands, Duits en Frans gesproken. Je moet wel je eigen slaapzak meenemen.

 

 

Ponykamp en Cursus Frans

Ponykamp Frankrijk + Cursus Frans – voor middelbare scholieren vanaf 3e klas
Combineer je hobby paardrijden met een cusrus Frans. In de ochtend krijg je Franse les en in de middag rijd je gemiddeld 3 uur per dag op je paard of pony in de heuvels en smalle paadjes. De leiding is Nederlandstalig maar overdag zal je zo veel mogelijk Frans praten. Je verblijft op basis van volpension en het is ook mogelijk een buitenparcours met hindernissen te rijden.