Meer dan de helft van de Nederlandse pony’s en paarden heeft overgewicht, dit blijkt uit een onderzoek van het Paarden Kennis Centrum. Er tijdens het onderzoek niet alleen gelet op het percentage overgewicht, er is ook gekeken of de eigenaren van paarden / pony’s nog wel weten hoe paarden er op gezond gewicht uit zien.

Overgewicht is slecht voor paarden en pony’s omdat de gewrichten en spieren onder een grote druk komen te staan. Bovendien zorgt overgewicht voor problemen met spijsvertering, hart- en vaatziekte en hoefbevangenheid. Ook is de kans groot dat paarden met overgewicht suikerziekte krijgen. Wil je weten of je eigen paard in goede conditie is en hoe je kan voorkomen dat je paard overgewicht krijgt? Het Paarden Kennis Centrum organiseert verschillende cursussen over voeding en gezondheid van paarden en pony’s.

Heb je zelf geen paard of pony, maar wil je wel graag met deze dieren bezig zijn? Dan is een ponykamp of een paardvakantie een goed idee! Op die manier combineer je vakantie met je liefde voor paarden. De ponykampen zijn speciaal voor jongeren tot 18 jaar.


« Vorige artikel